Израелската Крав Мага най-бруталната меле бойна система

  • 0

Израелската Крав Мага най-бруталната меле бойна система

Крав Мага е един от най-ефективните и най-тежки стилове на самозащита. Спортистите, които практикуват Крав Мага, не се стремят към забавление. Точките, видовете удари и други компоненти на почти всеки мач не играят никаква роля тук. Има само една забележима цел: да се неутрализира врагът възможно най-бързо, за да не претърпи значителни щети.

До този момент много малко хора са ангажирани с този вид бойно изкуство. На първо място, защото има няколко добри треньори за Крав Мага. Но ако се постараете да овладеете няколко техники, те ще ви позволят да овладеете всяка ситуация. 

Източник: Trendymen

Кой е авторът

В началото на 30-те години на миналия век, Ими Лихтенфелд решил, че еврейският народ се нуждае поне от известно оръжие срещу нарастващите безредици в обществото. Лихтенфелд започва да преподава новото си бойна система в Братислава. Задачата е да се преподават основните принципи на самозащита за възможно най-кратък период от време. Ими бързо разбра, че нито един от принципите, използвани в спортните дисциплини, не е приложим в реалния живот. Той започна да обучава хората в напълно нов начин на бойни тихники.

Произходът на Крав Мага

Десет години по-късно те откриват той се мести в района на Палестина, за да се бори за формирането на еврейската държава Израел. През 1942 г. се присъединява към военната организация Hagan, чието ръководство бързо забелязва изключителните му способности като инструктор за бойни действия. Бившият спортист почти веднага се превръща в ръководител на тренировъчния център за елитни звена на зараждащата се израелска армия. Неговото изкуство започва да бъде преподавано в частите на Палмач, военноморски командоси до Палам, а след това постепенно преминава в категорията задължително обучение за всеки войник, независимо от пола.

Възходът на Крав Мага

След като Израел най-накрая става държава през 1948 г., тези отделни бойни единици се обединяват в Израелските отбранителни сили. Лихтенфелд също се превръща в основен боен инструктор на тази структура. В тази роля той разработва това, което сега е известно като Крав Мага. Системата е идеално пригодена за нетренирани служители. Само за три седмици компетентен инструктор успява да обучи подразделенията на  основните принципи на атака и отбрана, което би им позволило да излязат от най-трудните ситуации с високо вдигната глава. За да създаде истинска бойна система, Лихтенфелд комбинира най-ефективните методи на бокс, айкидо, джудо, борба и джиу-джицу.

Основи на Крав Мага

Крав Мага е тактическо, смесено бойно изкуство. Основната задача на инструкторите на бойците първоначално е била ефективността: трябва да неутрализирате заплахата възможно най-скоро. Тази обща цел регламентира всички други принципи на Крава Мага – няма етикет към врага и, разбира се, няма забавление, само функционалност.

Обучение

Тук например няма ката, както в други ориенталски бойни изкуства. Само блокове, остри удари, къси, но много ефективни връзки, целящи да поразят най-уязвимите части от човешкото тяло. В допълнение, Крав Мага е проектиран по такъв начин, че новодошлите да могат да прилагат това, което научат на практика възможно най-скоро: компетентните инструктори наистина постигат тези резултати само за няколко седмици.

Фокусирайте се върху уязвимите части на тялото

Основният принцип на Крав Мага е да се съсредоточи върху уязвимите точки на врага. Много контраатаки включват удари в гърлото, очите и слабините. Да, не е по правилата, но сте сигурни, че ще надделеете или поне ще получите време да се оттеглите от бойното поле възможно най-бързо. Крав Мага има само една цел: човекът, който го използва, трябва да оцелее.

Крав Мага и оръжията

Всъщност Крав Мага предполага най-простата интеграция на всяко оръжие в действия. Огън или студ – абсолютно не е важно. Спортист, който обучава Крав Мага, знае как да използва всичко, което е полезно. Това позволява на обучаващите се да реагират възможно най-бързо, почти без да мислят, на непредвидена атака. Ключове, очила, колани и столове могат да бъдат използвани за шок или за постоянно неутрализиране на противника.

Отбрана и атака

Много бойни изкуства използват работата на индивидуални отбранителни и обидни движения. Недостатъкът на този подход е, че ако врагът се окаже по-бърз и по-подготвен от вас (и това често се случва в реалния свят), всички ваши действия ще бъдат сведени до непрекъснат опит за покриване на уязвимите части на тялото. Крав Мага, от друга страна, предлага комбинация от защита и отбранително движение: боецът не само нарушава вражеската атака, но и контраатакува в същото време. Отново целта е само една – да се неутрализирате противника възможно най-скоро.

Източник: Legal Technique


Архив

Календар

December 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Отзиви

Диана Иванова

Страхотен треньор и чудесен екип...
5.0
2020-01-24T17:14:05+02:00
Страхотен треньор и чудесен екип...

Panayiotis Demetriades

I've train with this guy...
5.0
2020-01-24T17:17:31+02:00
I've train with this guy...

De Hearts

Something we really need...
5.0
2020-01-29T14:27:04+02:00
Something we really need...

Paul Hughes

Excellent instruction excellent self defense!
5.0
2020-01-29T14:27:58+02:00
Excellent instruction excellent self defense!
5
4

Бъди победител!

Call Now Button