Знаменитости, които използват Крав Мага

  • 0

Знаменитости, които използват Крав Мага

celebrities that use krav maga

Въпреки, че Крав Мага се ражда във военна обстановка, предпочитана поради ефективността си в близък бой и отбрана срещу нападения с нож и оръжие, методиката е усъвършенствана, така че техниките да могат да бъдат научени на всеки.

През 70-те години основателят на Крав Мага Ими Лихтенфелд открива първото официално училище по Крав Магаза цивилни в Израел. Оттогава системата набира все по-голяма популярност като си проправя път към култура на бойните изкуства в западния свят и извън него. Част от това бърза разпространение на Крав Мага идва и  от някои изключително известни личности, които ефективно го задвижват в светлината на прожекторите.

Крав Мага е избрана от холивудски актьори и режисьори на бойни сцени като изключително реалистична тренировъчна платформа, която почти всеки може да използва, а не на последно място нейните невероятни ползи за физическа подготовка. Тази система е предпочитана за тренировки по сценични бойни и фитнес в Холивуд вече повече от десетилетие.

Ето някои ВИП привърженици и известни личности, които използват Krav Maga.

Брад Пит

Още през 2014 г. таблоидите полудяха от факта, че Брад Пит и Анджелина Джоли са започнали да тренират в този „военен стил, невъоръжена битка“. Те разбира се имаха предвид Крав Мага. Беше съобщено, че Пит е тренирал интензивно Крав Мага, за да натрупа мускулна маса и да стопи мазнини за филма „От морето“ (2015). Тренирайки няколко дни в седмицата, Пит твърди, че е загубил над 10 паунда за ролята. Вече успешен екшън актьор, той започва да използва основно Крав Мага, за да влезе в кондиция.

celebrities that use krav maga

Даниел Крейг

Даниел Крейг бе похвален за това, че внесе далеч по-пестелив и реален вид на героя си – Джеймс Бонд. В много отношения той беше откритие след помпозността на предшественици като Пиърс Бронсън и Роджър Мур със студена външност и брутален боен стил. За да се подготви за „Казино Роял“ (2006), той тренира с основателя на Krav Maga Worldwide Дарън Левайн, който казва, че не само е помогнал на Крейг да развие необходимите умения за ролята, но да натрупа мускулна маса и да влезе в кондиция: “ Раменете им са нацепени, структурата им е оформена, а краката им стават наистина мускулести ”, каза той за актьорите, с които е работил.

celebrities that use krav maga

Анджелина Джоли

Анджелина Джоли се запознала с Крав Мага, когато тренирало за ролята си в Томп Райдър (2001). Тя започнала да учи Крав Мага сериозно заедно с Брад Пит през 2014 г., тренирайки по 45 минути на ден, за да влезе във форма.

Дженифър Лопес

Във филма „Достатъчно“ (2002) Дженифър Лопес играе малтретирана жена и майка, която бяга от лапите на съпругът си насилник. Тя тренира Крав Мага, за да се пребори и да спаси дъщеря си. Започва да тренира задълбочено Крав Мага преди филма, за да изиграе реалистично ролята на героя си, както и да влезе във форма за снимките. Говорейки открито за ползите от системата, Лопес изрази убеждението от използването й от жените: „Крав Мага изравнява условията за игра между мъжете и жените… Където няма значение колко си голям или висок или силен. Всъщност можете да извлечете полза от това. Става въпрос за това да излезете от пътя, да атакувате и да използвате каквото можете, за да получите преимущество. “

Том Круз

Чрез филми като „Мисията невъзможна“ и  „Джеймс Бонд“ – Крав Мага си проправи път във вечната екшън класика. Том Круз се е обучавал в Krav Maga заради доста екшън роли, включително Итън Хънт в „Мисията Невъзможна: Режим „Фантом“ (2011) и Винсент в „Съучастникът“ (2004). Можете да наблюдавате как Круз като по учебник използва системата Крав Мага доста ясно в  „Съучастникът“, включително в една сцена, в която Винсент обезоръжава телохранител, чрез контраатака.

celebrities that use krav maga

Джесика Частейн

Джесика Частейн е друга жена предпочитаща самоотбраната с Крав Мага. Тя тренира сериозно в системата заради филмът Дългът (2010 г.) като похвали нейните ползи: „Станах някак обсебена от тези тренировки. Преди това съм тренирала четири месеца, но преди да започна да тренирам по този метод никога не съм мислил за себе си като боец. Не е задължително да научиш Крав Мага, но още на първия урок ми казаха, че целта е да обезвредиш опонента си възможно най-бързо. Става дума за някой, който идва при вас с пистолет или нож, а вие сте в състояние да обезоръжите този човек, гарантирайки способността  ви да се приберете вкъщи.”

Шон Пен

Шон Пен е предпочел и тренира задълбочено Крав Мага заради филма „Стрелецът“ (2015 г). В свое интервю той казва:„Krav Maga не е спорт, а система предназначена за неутрализиране и обезоръжаване.“ Координаторът на каскадите за филма, Маркъс Роутуайт избра този метод за бойните техники във филма поради реализмът им, а и тъй като Пен вече го изучава от години.

Леонардо Ди  Каприо

Дарън Левайн е нает да тренира Леонард Ди Каприо за ролята му в „Кървав диамант“(2012) главно, за да влезе във форма, но и да му помогне за изпълнение на изключително реалистични екшън сцени: „Обучихме Леонардо Ди Каприо за „Кървав диамант“. Той беше извън форма, когато за пръв път дойде при нас. Режисьорите идват при нас, защото искат реалистични сцени на битка. “

celebrities that use krav maga

Независимо дали сте актьор, спортист, мъж, жена или дете, Крав Мага е изключително ефективен начин за приспособяване, подобряване на силата и разработване на техники за самозащита в реалния живот.

Използвани материали: Urban Kombat                           Превод: П. Гюзлиев


Архив

Календар

December 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Отзиви

Диана Иванова

Страхотен треньор и чудесен екип...
5.0
2020-01-24T17:14:05+02:00
Страхотен треньор и чудесен екип...

Panayiotis Demetriades

I've train with this guy...
5.0
2020-01-24T17:17:31+02:00
I've train with this guy...

De Hearts

Something we really need...
5.0
2020-01-29T14:27:04+02:00
Something we really need...

Paul Hughes

Excellent instruction excellent self defense!
5.0
2020-01-29T14:27:58+02:00
Excellent instruction excellent self defense!
5
4

Бъди победител!

Call Now Button