За Крав Мага

КАКВО Е КРАВ МАГА ?

    Крав Мага е създадена от първия инструктор по ръкопашен бой в израелската армия, Ими Лихтенфелт, за да посрещне най-суровите изисквания на бойното поле. Пригодена, както за цивилния, така и за професионалните сектори, КРАВ МАГА продължава да еволюира под личното ръководство на наследника на Ими, Еял Янилов и топ инструкторите в KMG-KRAV MAGA GLOBAL.

    Естествена, практична и интуитивна, КРАВ МАГА е лесна за учене, високо ефективна система за самоотбрана. Използва се като начин на оцеляване и защита, а не като бойно изкуство. Системата е базирана на естествени реакции, прости движения и агресивни защитни принципи. Тренировките по КРАВ МАГА се водят възможно най-реалистично. Важна част от подготовката на трениращия е симулацията на реални нападения. Методиката на обучение по КРАВ МАГА е разчетена така, че да може да бъде изучена в максимално кратки срокове. Разчита се предимно на простотата на техниката, така че дори да се наложи още след първия урок да се използва на улицата, тя да е максимално ефективна. Залага се повече на ефективността, отколкото на ефектните изпълнения. Например, при много бойни изкуства съществуват раздели за самозащита, но ако те учат как се действа при проведен захват, то в КРАВ МАГА ви учим и как да действате, докато противникът посяга да направи захвата. В тренировките се изучават методи за самоотбрана при нападение от един или няколко човека, от пръчки, бутилки, ножове, огнестрелни оръжия, както и всичко от обкръжението, което може да послужи като оръжие.

Крав Мага преведено от иврит означава „Контактен Бой“. Създадена е в Израел и се счита от мнозина за една от най-добрите системи за САМОЗАЩИТА. Тя е практична и логична и е изпробвана в реални ситуации. За разлика от традиционните бойни изкуства,  Крав Мага  еволюира и се развива, така че да посрещне нуждите, пред които е изложено нашето общество.

Крав Мага е базирана на естествени човешки реакции, има систематизиран учебен план, за да може по възможно най-лесния и бърз начин да придобиете умения, с които да се справите в евентуални непредвидени ситуации от всякакво естество. Поради тази причина Крав Мага е подходяща за всички, независимо от техният пол, размери, физическа сила, опит, възраст. 

Чрез нашите уникални тренировъчни методи, Крав Мага ще ви екипира с инструментите, които са ви необходими за справяне в ситуации на самозащита и ще ви подготви за всичко, което би могло да ви се случи на улицата.

Нещо повече – това е чудесен начин да подобрите физическото си състояние, да повдигнете самочувствието си и да създадете нови приятелства.

Някои от нещата които изучаваме са:

  • Превенция и деескалация при опасна ситуация
  • Използване на гласа и езика на тялото
  • Бойни умения като удряне, ритане и придвижване
  • Защита при всякакви нападения, включително с тъпи предмети, хладни и огнестрелни оръжия
  • Справяне в ситуация на падане или хвърляне на земята
  • Как да се защитим, ако ни атакуват, докато сме на земята, как да се бием на земята
  •  Тактическо поведение и справяне срещу повече от един нападатели
  •  Защита на трети лица, или как да защитим наши близки и приятели

Ще развиете физиката и психиката си. Ще се научите да избягвате, предотвратявате и да се справяте с всички видове насилие и посегателства.

    Заповядайте при нас, за да видите всичко това нагледно, да усъвършенствате себе си и да сте подготвени за всяка ситуация!

Те избраха Крав Мага, опитайте и Вие!


Call Now Button